Indrukwekkend laatste eerbetoon aan penningmeester Koos Scherjon.

Vanmorgen was de uitvaart van de veel te vroeg overleden penningmeester Koos Scherjon. Zowel op de Burgumerdaam, waar Koos geboren en getogen is, als bij de ingang van de ijsbaan stond een erehaag van belangstellenden om de familie hun steun te betuigen bij dit grote verlies. Bij de ijsbaan stonden het bestuur van IJsclub “Bergum” samen met oud bestuursleden, ereleden en vrijwilligers om een laatste groet te brengen aan de man die 37 jaar lang de financiën bij heeft gehouden.

Zelfs Koning Winter, voor Koos de mooiste tijd van het jaar, was stil. Prachtig winterweer en windstil was het, een strakblauwe lucht, de vlaggen halfstok aan de mast. Een moment van stilte met een brok in de keel. Met een dubbel gevoel hebben we Koos nagekeken tot hij over de Burgumer brug uit het zicht verdween. Een dubbel gevoel, omdat juist vandaag de kinderbaan open kon. De baan waar Koos zo voor had gepleit. Blijvend zijn de vele mooie herinneringen en verhalen, die Koos achterliet.