Contributie seizoen 2020-2021.

Woensdag 7 oktober hebben de penningmeester en de ledenadministrateur de bank opdracht gegeven om de contributie voor het komende seizoen 2020-2021 af te schrijven. Een dag later is deze opdracht uitgevoerd door de bank, zoals u kunt zien op uw afschriften en/of via internetbankieren. Ook nu blijkt, dat de afschrijving niet altijd lukt om diverse redenen. In vorige jaren konden we dan nog een keer een zogenaamde ‘batch’ indienen, om ook die bedragen alsnog te innen. Na een telefoontje van de ABNAMRO met de penningmeester is ons bericht, dat we nog maar eens per jaar een ‘batch’ bij de bank mogen indienen. Onze penningmeester kon praten als Brugman, maar de bank bleef bij haar standpunt: één ‘batch’ per jaar. Gevolg daarvan is, dat we leden die niet betaald hebben dienen te verzoeken om zelf het verschuldigde contributie bedrag over te maken. Dat zal dan per brief moeten gebeuren, hetgeen extra werk en onkosten betekenen voor de bestuursleden die zich daar mee bezig houden. Voor alle duidelijkheid: niet op tijd betalen betekent het einde van het lidmaatschap van de ijsclub. Opnieuw inschrijven brengt extra kosten met zich mee.

De ijsclub heeft vanouds nog steeds een klein aantal leden/donateurs die op de ouderwetse manier, aan de deur, contant betalen. De ledenadministrateur, die dit altijd verzorgde, heeft voor zichzelf besloten om dat deze keer anders te doen. Corona zorgt er ook in dit geval voor, dat hij niet langs de deuren gaat om de contributie te innen. Betalen met contant geld wordt afgeraden vanwege besmettingsgevaar en bij de voordeur is de afstand van anderhalve meter niet te handhaven bij het uitwisselen van geld en lidmaatschapskaarten. Deze leden ontvangen binnenkort een brief van de ijsclub met het verzoek om zelf de contributie over te maken voor 1 november van dit jaar. Het is even niet anders! Voor alle duidelijkheid: ook voor deze leden betekent niet op tijd betalen het einde van het lidmaatschap van de ijsclub. Opnieuw inschrijven brengt extra kosten met zich mee en kan uitsluitend per incassomachtiging.