Oude clubgebouw wordt gesloopt.

Onlangs is gestart met de sloop van ons 52 jaar oude clubgebouwtje. In 1967 werd het in gebruik genomen na verplaatsing van de ijsbaan van de huidige Kupersstrjitte naar het huidige terrein. Met enige weemoed nemen we afscheid van dit clubhuis. Vele herinneringen aan echte schaatswinters, jubilea, wedstrijden en jûnspizeljen achter zich latend, staan de restanten er treurig bij. Gelukkig beschikken we sinds vorig seizoen over een nieuw, prachtig en ruim clubgebouw. Hiervan profiteren wij niet alleen als IJsclub “Bergum”. Scholen, buurtverenigingen, skeeleraars maken dat het niet alleen in de winter leeft op de ijsbaan, maar zeker ook ’s zomers.

Het sloopbedrijf moet voorzichtig te werk gaan vanwege asbesthoudende materialen.