IJsbaan vrijdagavond gesloten en zaterdag ook.

Vrijdagavond is de ijsbaan gesloten vanwege de snel invallende dooi, gepaard gaande met sneeuw, regen en ijzel. Het terras rondom het nieuwe clubgebouw werd spekglad en op de radio werd iedereen gewaarschuwd om thuis te blijven, code geel en later zelfs oranje. Dat doen we dus ook, ook bestuursleden moeten ’s avonds weer veilig naar huis kunnen.

Maar wat hebben we drie fantastische dagen gehad, volop ijsplezier in een ouderwetse sfeer. We hebben het op deze website wel vaker gezegd, zodra de ijsbaan open is, veranderen de mensen. Iedereen heeft zin om te schaatsen, is goed gehumeurd en vrolijk. Geweldig om dit voor onze leden te mogen verzorgen, maar ook voor schaatsers uit de verre omtrek. Mensen uit Akkrum, Drachten, Eastermar en zelfs uit Holland (Rotterdam) kwamen in Burgum om te schaatsen en sommigen zijn zelfs lid geworden van onze ijsclub. Hopelijk komt Koning Winter binnenkort snel weer terug!