IIsklup docht slagge proef mei jarretank, mei tank oan De Boer Burgum BV.

Donderdagavond na 22.00 uur waagde het ijsclubbestuur zich aan een proef met het besproeien van de ijsbaan m.b.v. een giertank. Geheel belangeloos stelde De Boer Burgum BV zijn materiaal beschikbaar om de ijsclub te helpen de ijsvloer weer in perfecte staat te brengen. Het ijs ligt op de asfaltlaag, er zit geen water meer onder en slijt dus ook niet van onderop door stromingen. Door de vele schaatsers slijt het ijs aan de bovenkant wel af en daarom dient de ijsvloer van bovenaf geprepareerd te worden. Van te voren was er enigszins vrees, dat de vele tonnen wegende combinatie van tractor en giertank de bestaande ijsvloer zou beschadigen, maar dat bleek ongegrond. De ijsbaan ligt er nu weer in perfecte staat bij en er kan volop geschaatst worden, mede met dank aan Grond-, weg- en waterbouw bedrijf De Boer Burgum BV. De foto’s onder dit bericht spreken boekdelen.

Met zwaar materiaal van De Boer Burgum BV wordt de ijsbaan besproeid.

One response to “IIsklup docht slagge proef mei jarretank, mei tank oan De Boer Burgum BV.”

1. Keimpe van der Meer

Wat in geweldiche set! Freedtemoarn wer hearlik riden op ‘e nije flier!
    In boppeslach, de nije iisbaan!
    Tige tank foar alle wurk dat jim dien ha!!