Burgemeester Gebben schaatst nieuwe ijsbaan open!

Vanmorgen rond 11.30 heeft de burgemeester van Tytsjerksteradiel, dhr. J. Gebben de nieuwe ijsbaan van Burgum ‘open’ geschaatst, een zeer eervol baantje. Samen met bestuurslid Rintje Noppert opende hij de ijsbaan door een rondje te schaatsen. De pers was massaal uitgerukt om dit heuglijke feit te vast te leggen op schrift en camera. Omrop Fryslân (radio en tv), de Leeuwarder Courant, Wâldnet, RTV Kanaal 30 waren o.a. aanwezig om de opening te vereeuwigen. Diverse interviews werden gegeven door verschillende bestuursleden. Een prachtig hoogtepunt voor de IJsclub “Bergum”; anders waren we altijd één van de laatste ijsbanen in Fryslân die open gingen en nu zijn we de eerste!

Achter de burgemeester aan namen de groepen 7 en 8 van De Reinbôge bezit van de baan, het eerste schoolschaatsen in 2019 was dus ook een feit.

Burgemeester Gebben zet de eerste streken op de vernieuwde Burgumer ijsbaan.