Piet Paulusma’s voorlopige wintervoorspelling: een zeer zware winter!

Piet Paulusma gaat bij zijn jaarlijkse wintervoorspelling uit van een zware winter, die over het algemeen te koud wordt omdat de temperatuur mogelijk meer dan een graad afwijkt van de gemiddelde temperaturen. De laagst haalbare temperatuur kon wel eens min 20 graden worden. Er zal veel overlast zijn door winterweer, ijzel, sneeuw en vorst. Bovendien voorspelt de weerman veel stormen en regen en er zal meerdere keren sneeuw vallen. Het gaat volgens Paulusma om een winter vol extremen met regionaal grote verschillen. De winter begint al in december met sneeuw. In januari zal de winter kwakkelend verlopen, maar in februari is er veel winterkou. Er kunnen langere periodes worden geschaatst op natuurijs.

Als Piets voorspelling uitkomt, kunnen we meteen gebruik maken van onze prachtige nieuwe ijsbaan. Dus kom maar op met die 20 graden vorst, hopelijk komt de voorspelling van veel winterse neerslag niet uit. Op onderstaande foto’s ons prachtige nieuwe onderkomen, met op de tweede foto vergane glorie op de achtergrond.

Het prachtige nieuwe clubhuis van IJsclub "Bergum"

Het prachtige nieuwe clubhuis van IJsclub “Bergum” in afwachting van Piets strenge winter.

De nieuwe multifunctionele ijsbaan met op de achtergrond het oude onderkomen, anno 1967.