Aanleg multifunctionele baan eindelijk begonnen!

Speciale machines leggen de betonranden voor de multifunctionele ijsbaan aan.

Gisteren is eindelijk een begin gemaakt met de aanleg van de zo gewenste multifunctionele ijsbaan in Burgum. Verschillende oorzaken, zoals o.a. langdurige nattigheid in het najaar en winter ’17 en de inval van een vorstperiode eind februari/begin maart ’18, zorgden ervoor dat de omstandigheden niet goed genoeg waren om de betonranden van de baan te storten. Nu eindelijk het weer uitstekend is en de vooruitzichten zomers, worden de opstaande randen van de baan aangelegd. Dit dient één lang geheel te zijn, om weglekken van het water op de baan te voorkomen. Speciale machines hebben 22 mei de betonranden gestort, zie foto’s.

Een nauwkeurig werkje, er mogen geen lassen in de randen komen.

Een prachtig strakke rand wordt het eindresultaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.