Zondag 4 maart: ijsbaan nog steeds open!

Jong geleerd, oud gedaan! Trochsette!

Het is vandaag zondag 4 maart en de kinderijsbaan in Burgum is nog steeds open. Hoewel de temperaturen al opgelopen zijn tot + 1,6°C kan er wel geschaatst worden. Het waait lang zo hard niet meer als voorgaande dagen en eigenlijk dus ideaal weer om te schaatsen. Tot het niet meer verantwoord is, kan een ieder dus “noch even in streekje sette”.

Onvoorstelbaar dat we begin maart 2018 drie dagen open zijn. Het is al heel lang geleden dat we ook in maart open

4 maart 2018 en de ijsbaan is open!

zijn geweest en dat was niet na de Elfstedentocht van 26 februari 1986. Volgens de oudst gediende binnen het bestuur moet dat nog op de oude ijsbaan geweest zijn, waar nu de Kûpersstrjitte is. En dat was dan in elk geval voor 1967, want toen verhuisde de ijsbaan naar zijn huidige plaats. Meer dan 50 jaar geleden dus, misschien nog eens iets voor een archivaris om uit te zoeken.

Bijgaande foto’s zijn gisteren gemaakt, toen het op een gegeven moment toch redelijk druk was op de baan.

Een staalblauwe lucht, zonneschijn en schaatsen maar!

De meeste schaatsers hielden het een uurtje vol, door de harde wind van gisteren lagen de gevoelstemperaturen ver onder de 0 graden.