Aanleg multifunctionele ijsbaan stilgelegd.

De aanleg van de multifunctionele ijsbaan is, buiten de invloed van het ijsclubbestuur om, ernstig vertraagd. In de nieuwsbrief die de leden onlangs hebben ontvangen bij hun lidmaatschapskaart sprak de voorzitter nog de verwachting uit, dat de baan voor 1 januari 2018 klaar zou zijn. Nu is duidelijk geworden dat die datum niet gehaald zal worden.

Begin oktober 2017 is aannemer Oosterhof Holman begonnen met de aanleg van de “skeelerbaan” op de ijsbaan te Burgum. Helaas is het werk begin november 2017 stil gelegd, omdat door het natte weer de garantie voor een goede kwaliteit niet meer gegeven kon worden. Het is nu afwachten wanneer de werkzaamheden weer opgestart kunnen worden. De verwachting is, dat dit pas begin 2018 zal zijn.

De vorige aannemer, De Nije Daam zou de pomp put nog aanleggen, maar de leverancier van die pomp put stelt andere prioriteiten. Gevolg is dat de put op zich laat wachten. Ook de verlichting dient nog door De Nije Daam aangelegd te worden, de lichtmasten liggen al weken te wachten op het parkeerterrein, tot ze geplaatst worden. Voor de vlaggenmasten, die tevens in het pakket van De Nije Daam zitten geldt hetzelfde. Helaas kunnen de vlaggen nog lang niet uit.