Persbericht van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Aanleg multifunctionele ijsbaan Burgum van start.

De aanleg van het Wetter en Willepark Burgum is in volle gang. Een belangrijk element in het park is de ijsbaan, deze krijgt een multifunctionele rol. De nieuwe ijsbaan wordt aangelegd met een verharde asfalt-toplaag. Hierdoor is het mogelijk om in de winter met een klein laagje water en een relatieve korte vorstperiode al te kunnen schaatsen. Bovendien kan de verharde baan in de zomerperiode worden gebruikt voor allerlei andere sporten zoals skeeleren.

Samen actief

Met verenigingen die actief zijn in het park, scholen en inwoners uit Burgum is het idee ontstaan om de ijsbaan te verharden met een asfalttoplaag. IJsclub “Bergum” en de Stichting Wetter en Willepark zijn maar wat blij met de inrichting van de ijsbaan. ‘Wij doen er alles aan om een attractief, recreatief en sportieve inrichting van het park te realiseren.’

De gemeente Tytsjerksteradiel is blij met dit breed gedragen initiatief.  De provincie heeft dit met een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns onderstreept’, aldus wethouder Geerling Schippers.  De uitvoering van het werk heeft Tytsjerksteradiel gegund aan  Oosterhof Holman. ‘Zij starten na de zomervakantie met het werk, naar verwachting kan er nog dit winterseizoen worden geschaatst. Maar dan moet het weer wel meewerken natuurlijk.’

One response to “Persbericht van de gemeente Tytsjerksteradiel.”

  1. Bestuur IJsclub "Bergum"

    Aanvulling op bovenstaand persbericht: helaas wordt er donker asfalt aangebracht, omdat de meerprijs voor wit asfalt te duur was.

    De verlichting rondom de baan wordt in september geplaatst door De Nije Daam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.