De nieuwe ijsbaan begint z’n vorm al te krijgen.

Burgumer ijsbaan lijkt begin april 2017 op maanlandschap.

Het terrein van de ijsbaan zag er een maand geleden nog als een soort van maanlandschap uit, grote bulten modder, zand, keileem en kraters gevuld met water bepaalden het beeld. Begin mei kunnen we de nieuwe ijsbaan van Burgum al goed ontwaren. De vorm van de 400 meter baan is duidelijk zichtbaar in de vorm van een zandbaan, met daar omheen een fikse omranding van modder voorzien van talud. Op de zandbaan zal de multifunctionele baan aangelegd worden, bekostigd door de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is dus definitief zeker dat die baan er komt. Vanaf de brug is goed te zien dat ook de krabbelbaan voor de kleintjes, aan de oostkant, al aangelegd is.

 

De funderingsvorm van de multifunctionele baan is goed zichtbaar begin mei.

De noordelijk bocht in wording. Op de voorgrond een wandelpad van het Wetter en Willepark.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.