De Burgumer ijsbaan wordt leeggepompt! Leden van onze ijsclub kunnen evt. schaatsen in Sumar.

Leden van IJsclub Bergum,

De aannemer, Nije Daam, moet verder met de werkzaamheden in het Wetter- en Willepark. Deze werkzaamheden moeten in april 2017 allemaal zijn afgerond, dit betekent dat zij ook met de nieuw aan te leggen ijsbaan aan de slag moeten. Daarvoor moet het water vanaf heden van de ijsbaan gepompt worden, hiervoor is in een eerder stadium de peildatum van 1 februari genoemd. Is er op 1 februari geen ijs of het vooruitzicht op een langdurige vorstperiode, dan zal begin februari de baan drooggepompt worden. Dat moment is nu aangebroken, we hebben de weersverwachting van Meteogroup voor Tytsjerksteradiel voor de komende twee weken bekeken. Het gaat wel vriezen, maar niet streng en lang genoeg om weer 7 cm ijs in de baan te krijgen. We hebben daarom besloten om de baan droog te pompen, zodat de aannemer zijn werkzaamheden kan uitvoeren en u en wij weer een mooie nieuwe ijsbaan krijgen. In de winterperiode 2017-2018 kan dan bij voldoende vorst op een geweldige nieuwe ijsbaan geschaatst worden.

Onze voorzitter heeft contact gehad met de voorzitter van de IJsbaanvereniging van Sumar. Als er deze winter toch nog op natuurijs geschaatst kan worden, zijn de leden van IJsclub “Bergum” op vertoon van hun Burgumer lidmaatschapskaart welkom om te schaatsen op ijsbaan “De Bleense” in Sumar.

Hopende u hierbij voldoende te hebben ingelicht.

Bestuur IJsclub “Bergum”.

Zo gaat het leegpompen iets sneller.

Met de eigen pomp duurt het veel langer voor de baan leeg is.