Wat een prachtige witte winter wereld! Maar het ijs is nog niet dik genoeg.

Door de winterse omstandigheden ziet de ijsbaan van Burgum er werkelijk feeëriek uit, de natuur laat zich van zijn mooiste kant zien door de schitterend berijpte bomen en struiken. De baan is helemaal dichtgevroren onder ideale omstandigheden, matige vorst en vrijwel geen wind. Het ijs is dan ook van prachtige zwarte kwaliteit. Helaas heeft het nog niet hard genoeg gevroren, om de baan te kunnen openen. Vanmiddag is een dikte van 4 cm gemeten door de ijsmeester. We zullen toch echt een paar nachten matige tot strenge vorst moeten hebben om de benodigde 7 cm dikke ijsvloer te verkrijgen. Hopelijk zet de vorst dan ook nog even door, hoewel de weersvoorspellingen van Piet Paulusma niet veel goeds voorzeggen voor de schaatsliefhebbers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.