Natuurijs volstrekt onbetrouwbaar!

Het bestuur van IJsclub “Bergum” sluit zich aan bij de volgende waarschuwing van de schaatsbond KNSB: die waarschuwt alle  schaatsliefhebbers om vandaag niet te gaan schaatsen op kanalen, sloten en meren. Het ijs is op veel plekken niet dik genoeg.  Mensen die toch op natuurijs willen schaatsen, moeten advies vragen aan de lokale ijsclub, zegt de KNSB. Die weet precies hoe het ijs er lokaal bij ligt. Er zijn dit weekeinde al veel mensen door het ijs gezakt. Vanmiddag loopt de temperatuur op tot 3 of 4 graden boven nul. Op een aantal plekken zijn ijsbanen geopend. In veel gevallen gaat het om weilanden of atletiekbanen die onder water zijn gezet.                  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.