Eindelijk ook water op de baan van Burgumer ijsclub.

Sinds maandag 28 november stroomt eindelijk ook de Burgumer ijsbaan vol met water! En dat werd tijd ook, want Koning Winter deelde een behoorlijke speldeprik uit deze week.

We zijn erg laat met het vol laten lopen van de baan dit jaar, ook het maaien gebeurde veel later dan normaal gesproken. Oorzaak hiervan was het uitstel dat aannemer De Nije Daam had gevraagd en gekregen bij de Provincie Fryslân om het Wetter- en Willepark incl. ijsbaan in het Burgumer park aan te leggen. Buiten de macht en invloed van het ijsclubbestuur om wordt de nieuwe baan pas volgend jaar aangelegd. Eén en ander is in de Algemene Ledenvergadering uitgebreid besproken, op die vergadering bleek dat de inlaat door een nieuwe damwand volledig was afgesloten. Dit euvel is afgelopen maandag hersteld en het waterpeil in de baan vordert zichtbaar. Hopelijk komt de winter niet, voordat de Burgumer baan vol is!