Burgumer schaatsjeugd bedwingt Elfsteden(-hal).

Donderdagmorgen 3 maart stonden 44 jeugdleden en 4 begeleiders / bestuursleden van IJsclub “Bergum”

Muts en handschoenen zijn verplicht in de Elfstedenhal

Muts en handschoenen zijn verplicht in de Elfstedenhal

te popelen om in de Wikel van Paulusma Reizen te stappen. Deze bus bracht ons in een ommezien naar de splinternieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden, alwaar we spoedig naar de ijsbaan konden. De kinderen die hun eigen schaatsen hadden meegenomen, stonden al ras op het ijs. Een aantal kinderen moest eerst nog schaatsen huren, maar de rij wachtenden voor de verhuur slonk snel en al gauw konden ook zij zich aan het kunstijs wagen. De aanwezige begeleiders hebben nog een aantal schaatsen extra stevig vastgebonden, zodat tenslotte iedereen het Elfstedenijs kon bestormen. Enkele schaatsers ondervonden problemen met hun huurschaatsen; zij gleden niet naar voren, maar opzij. Bramen dus op de ijzers, maar de schaatsverhuurders losten dit snel weer op.

 

 

Even uitrusten en chillen

Even uitrusten en chillen

De Burgumer schaatsjeugd heeft zich prima vermaakt deze ochtend, bijna twee uren lang konden ze heerlijk schaatsen op zowel de 400 m baan als op de binnenbaan, die via een tunnel onder de buitenbaan bereikbaar is. Twee bestuursleden hebben de schaatsen ook nog even ondergebonden om zelf de ledematen nog op hun soepelheid te testen. En als je dan om je heen de kinderen met veel plezier ziet schaatsen, heb je een geslaagde activiteit. Te midden van een flink aantal buitenlandse schaatsers, we zagen o.a. Japanners, Kazachstanen, Canadezen, Finnen, Amerikanen, voel je je dan als beperkte schaatser maar een hakkekruk. Maar dat laatste geldt alleen voor de schrijver dezes.

Van de jeugd hoorden we alleen maar positieve geluiden, evenals van een aantal ouders die ook naar de Elfstedenhal waren gekomen. De entree van de hal, de bus en de schaatsverhuur werden betaald door de ijsclub. “Dit kin wolris wer as der gjin echte winter is!”

In diepe concentratie voor de start...

In diepe concentratie voor de start…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.