Straatsen in Burgum.

Eindelijk slaat Koning Winter toe, en hoe! Heel het noorden van Nederland onder een dikke laag ijzel. Helaas ligt dit ijs op de verkeerde plaats. Niet op de ijsbaan, maar overal elders. Scholen zijn gesloten en ook de rest van het maatschappelijk leven ligt grotendeels stil. Toch heeft de laag ijzel een groot voordeel: er wordt geschaatst op straat! Een nieuw woord is dan ook geboren, schaatsen op straat: straatsen. Hoewel het voor de ijzers van de schaatsen niet echt goed zal zijn, geeft het toch veel plezier onder deze barre winterse omstandigheden.

Door de ijzel van maandag op dinsdag 4/5 januari 2016 veranderde de Markt in Burgum in een supergrote spiegelgladde ijsbaan.

Door de ijzel van maandag op dinsdag 4/5 januari 2016 veranderde de Markt in Burgum in een supergrote spiegelgladde ijsbaan. (Foto gemaakt door Gea Procee-Visser.)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.