IJsbaan Burgum multifunctioneel? Het is aan de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel.

De uitvoering van de plannen voor een multifunctionele alle seizoenenbaan op het ijsbaanterrein als onderdeel van het nieuwe Wetter- en Willepark in Burgum is dichterbij dan ooit! Door niet gerealiseerde bouwplannen in het westen van Burgum zijn er financiële middelen beschikbaar, waarvan een gedeelte aangewend kan worden voor het realiseren van deze moderne skeeler-, atletiek-, fiets- en schaatsbaan.

Donderdag 17 december 2015 buigt de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel zich over de plannen. Vanuit de Stichting ‘Wetter- en Willepark Burgum’ i.o. wordt er tussen 17.00 en 18.30 uur ingesproken teneinde de gemeenteraad te overtuigen van deze geweldige kans voor Burgum e.o. De plannen omvatten het aanleggen van een aangepaste ijsbaan met rondom een 400 meter lange betonbaan van 10 meter breed. Deze baan kan zomers gebruikt worden voor diverse activiteiten waaronder skeeleren, hardlopen, wielerbaan enz. Daarnaast kan deze baan bij vorst voorzien worden een klein laagje water, waardoor er snel een ijslaag ontstaat waarop geschaatst kan worden. Gezien de veranderende klimatologische omstandigheden een prima aanvulling voor schaatsminnend Tytsjerksteradiel. Een ander deel van de nieuw aan te leggen ijsbaan, de krabbelbaan voor de kinderen, kan separaat onder water gezet worden. Hierdoor ontstaan bij aanhoudende vorst nog meer mogelijkheden om te schaatsen.

De Stichting ‘Wetter- en Willepark Burgum’ in oprichting, die het plan heeft ingediend bij de gemeente kan rekenen op steun van IJsclub “Bergum” en o.a.  Dorpsbelangen Burgum, Loopclub Burgum, Bewegingscentrum Reset, Kearn, Talant, BSO De Reinbôge, CSG Liudger, Singelland, De Friese Wouden, Sport lokaal samen SFT, buurtvereniging It Fjouwerkant, speeltuincommissies, Loopclub Hugo Veenker.