Wat ha we moai fuort west!

Vertrek uit Burgum

Jeugdleden van IJsclub “Bergum” naar de IJshal in Leeuwarden.

Vrijdagmorgen 27 februari om kwart over 8 stond de bestelde bus van Paulusma Reizen klaar bij de ijsbaan in Burgum om 44 kinderen en vier bestuursleden van IJsclub “Bergum” naar de IJshal in Leeuwarden te brengen. Er  waren 50 aanmeldingen, helaas waren er drie kinderen ziek  en kwamen er drie niet opdagen. Om half negen vertrok de bus en dankzij de nieuwe Haak om Leeuwarden waren we 20 minuten later al bij de ijshal. Daar werden we opgevangen door Koos Okkema, coördinator van de IJshal. We mochten meteen naar binnen en enthousiast werden snel de schaatsen ondergebonden. Sommigen moesten eerst nog schaatsen huren en ter plekke besloot het bestuur ook die kosten voor z’n rekening te nemen, gejuich werd ons deel. Slechts één klein probleempje hebben we moeten oplossen bij een schaats: “Hy glidet idere kear fuort”.  Er bleek een braam op het ijzer te zitten, een geleend braamsteentje deed wonderen! De Burgumer kinderen hebben zich twee uur lang uitstekend vermaakt op zowel de binnenbaan voor ijshockey als op de buitenbaan om rondjes te rijden. We hebben geen wanklank gehoord van de kinderen, een compliment voor allen. Zelfs drie van de vier bestuursleden hebben nog even een “streekje” gezet. Sommigen ouders waren ons achterna gereisd om te supporteren, ook van hen ontvingen we lovende woorden voor deze zeer geslaagde actie van IJsclub “Bergum”. Voor herhaling vatbaar dus. Misschien volgend jaar als we weer geen ‘echte’ schaatswinter op natuurijs krijgen. Dan kunnen we naar de nieuwe ijsbaan in Leeuwarden, die nu in aanbouw is. En als dan op de basisscholen in alle groepen de opgaveformulieren uitgedeeld worden, kunnen nog meer kinderen genieten van een geweldige schaatsochtend.

Meer foto’s in het Fotoalbum, seizoen 2014 – 2015.

One response to “Wat ha we moai fuort west!”