Eind maart ligt de ijsbaan bijna dicht!

U gelooft het of niet, maar de ijsbaan in Burgum ligt op een paar windwakken na voor de zoveelste keer deze lange winter dicht. Nog steeds vriest het ´s nachts licht tot matig. Het afgelopen weekend was één van de koudste weekenden van de afgelopen honderd jaar! Een stormachtige, ijzig koude oostenwind zorgde voor gevoelstemperaturen van – 14 tot – 19° C! Siberische omstandigheden eind maart in Nederland dus. Helaas is het overdag net boven nul, zodat de ijsvloer niet dik genoeg is om te schaatsen. Gelukkig dat de pomp kapot is en het water nog op de baan staat. Misschien kunnen we nog schaatsen met de paasdagen (komend weekend) van 2013, de weersvoorspellingen wijzen nog steeds niet op een begin van de lente. En tenslotte schaatsten ze dit weekend al weer op de Ryptsjerksterpolder, dus wie weet…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.