Geen schaatspret in februari.

In het eerste weekend van februari voorspelde een in Fryslân bekende weerman dat er strenge vorst zou komen in het weekend van 9 en 10 februari. Al wat kwam, maar geen strenge vorst. Wel veel sneeuw, heel veel sneeuw! Het heeft de afgelopen weken wel gevroren, maar niet meer dan lichte vorst. Overdag kwam de temperatuur net even boven nul. Deze dooi overdag en de vele sneeuw deed de kwaliteit van het ijs geen goed. Hoewel de ijsbaan helemaal dichtgevroren is en het ijs vanaf de brug goed van kwaliteit lijkt, is er sprake van sneeuwijs. Het is zacht en de ijslaag is te dun, sneeuwijs zak je door de brosse structuur zo doorheen. Zoals de voorspellingen vandaag zijn, is het na morgen helemaal afgelopen met de winter. Schaatsen in de voorjaarsvakantie zit er dus dit jaar niet in!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.