Soe ´t hast kinne?

Ondanks de goede weersvoorspellingen, matige vorst in de nachten en overdag rond het vriespunt, kunnen we natuurlijk nog lang niet op de Burgumer ijsbaan schaatsen. Taferelen als op de Ryptsjerkster polder vanmorgen, waar waaghalsen door het zeer dunne ijs zakten, willen we natuurlijk niet hebben. Het zal nog een flink aantal nachten echt moeten vriezen en ook overdag zullen de temperaturen echt onder nul moeten blijven willen we een ijsvloer van minimaal 7 cm krijgen. Vanmiddag was het in de tuin van de voorzitter bijv. nog + 3°C. En als nu ook de weermannen zich bij het bepalen van het weer houden en niet over de opening van ijsbanen reppen, kunnen de ijsbaanbesturen hun eigen voorbereidende werk doen. We laten ons de kop nog niet gek maken en wachten rustig de dagelijkse vorstcijfers af. Het bestuur van IJsclub “Bergum” is er in elk geval klaar voor, houdt u de website in de gaten.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.