Prachtige en zeer spannende kortebaan wedstrijd!

Beide winnaars met de beker, links Jordy van der Woude en rechts Yme van der Meer.

Onder schitterende winterse omstandigheden werd zaterdagmorgen 26 januari 2013 de kortebaan afvalwedstrijd gemengd jongens en meisjes verreden. De temperatuur was – 2,3 ° C bij zonnig weer en met een straffe zuidwestenwind. Dat betekende wind in de rug voor de rijders/sters. In beide categorieën deden 16 jeugdleden mee, bij de 10 t/m 12 jarigen was er zelfs sprake van over intekening. Er werd gestreden om een prachtige wisselbeker en drie bekers voor de prijswinnaars, tevens was er een mooi geldbedrag beschikbaar gesteld door de IJsclub zelf. De mooie bekers zijn beschikbaar gesteld door café-restaurant ’t Roodhert, waarvoor onze hartelijke dank. Elke deelnemer ontving een medaille en koek-en-zopie. Acht bestuursleden en vier vrijwilligers leidden de wedstrijd in goede banen, de wedstrijdcommissie en de juryleden waren getooid met een muts van Wurkz. De mutsen zijn gesponsord door het gelijknamige uitzendbureau. Voor het eerst sinds jaren werd er gebruik gemaakt van een startpistool, waardoor het net een start op Thialf leek. Na elke omloop bleef de helft van het aantal deelnemers over en soms moest er een kamprit aan te pas komen om te beslissen wie naar de volgende omloop mocht. Er waren een aantal zeer spannende ritten bij, soms zat er maar een verschil van 0,07 seconde tussen op de finish. De deelnemers werden flink aangemoedigd door het publiek. Na een zeer sportieve strijd kwamen we tot een volgende uitslag: bij de jongste categorie (8 en 9 jaar) ging Jordy van der Woude er met de wisselbeker vandoor. Een tweede plaats was er voor Rochelle Boersma. Om de 3e en 4e plaats wist Jesper van der Meer van Dylan Provily te winnen en Jesper kreeg dus de derde prijs. In de oudste categorie (10, 11 en 12 jarigen) wist Yme van der Meer na twee spannende ritten Jornt Dijk te verslaan. Yme ontving dus de wisselbeker uit handen van de voorzitter en Jornt kreeg de beker voor de tweede plek. Ook om de 3e en 4e plaats werd fel gestreden, Harm Jan Swart werd uiteindelijk derde door Tiny Veenstra twee maal te verslaan. Met de prijsuitreiking door de voorzitter en de penningmeester kwam er een einde aan deze schitterende wedstrijd. Alle deelnemers bedankt voor het meedoen en de vrijwilligers en bestuursleden worden tevens bedankt voor hun inzet. En alsof het zo moest zijn, toen de mensen van de baan naar huis toe gingen werd het bewolkt en even later ging het zelfs sneeuwen. De temperatuur was toen al opgelopen tot – 0,3 ° C, een voorbode voor de naderende, voorspelde dooi. Meer foto’s binnenkort in het Fotoalbum onder seizoen 2012 – 2013.