IJsclub Bergum schaft sneeuwfrees aan, schoolschaatsen, vierdaagse.

Vanmorgen rond 11.00 uur vond er een demonstratie van een sneeuwfrees plaats op de Burgumer ijsbaan. Met een sneeuwfrees kun je op een makkelijke manier sneeuw van de baan verwijderen. Deze demo beviel zo goed, dat de sneeuwfrees meteen mocht blijven staan. Volgens ingewijden is er met het ouderwetse schuifbord niet tegen te schuiven en hoef je geen specifieke kennis te bezitten om het apparaat te bedienen. Dat wil nog niet zeggen dat we als ijsclub nu voortaan op sneeuw zitten te wachten, helemaal geen sneeuw ruimen is altijd nog de beste optie.

Op 24 januari organiseerde De Arke een groot schaatsfestijn voor de groepen 3 t/m 8. Het werd een groot feest. Alle kinderen deden enorm hun best en er werd goed geschaatst. Op de website van De Arke vindt u het fotoverslag gemaakt door een van de ouders.

Vanmorgen hebben de kinderen van groep 3 en 4 van De Reinbôge geschaatst op de ijsbaan. Zij hebben vanmorgen veel schaatsplezier beleefd aan “De Burgumermartocht” op de ijsbaan. Onder prima schaatsomstandigheden hebben de kinderen van groep 3 en 4 zich uitstekend vermaakt op de ijsbaan. Hier was voor hen een baan geveegd waar zij de Burgumermartocht konden schaatsen. Alle kinderen kregen hiervoor een stempelkaart en konden na elke rondje een stempel krijgen. Er waren kinderen bij die aan één stempelkaart niet genoeg hadden en er zelf twee stempelkaarten vol kregen. Een prima prestatie! We kunnen terugkijken op een geslaagde schaatsmorgen op de ijsbaan.

Vandaag is in principe de laatste dag van de schaatsvierdaagse, met vier stempels mogende 168 deelnemers hun medaille ophalen. Sommige kinderen waren een paar keer verhinderd door andere sporten, voor hen wordt een uitzondering gemaakt. Alleen zij kunnen op zaterdag nog hun medaille ophalen.