IJsbaan vrijdag 18 januari hele dag gesloten!

Wat een prachtige schaatsdag hebben we gisteren gehad, schitterende weersomstandigheden met temperaturen rond het vriespunt. Gistermiddag hebben ruim 400 mensen de schaatsen onder gebonden en ´s avonds meer dan 800! Wat een drukte bij de kassa en de koek en zopie. De sfeer was geweldig. maar juist door die grote drukte verslechterde de baan snel. We moesten vooraan bij het hokje de baan afzetten, omdat er teveel water op kwam en ook elders op de baan vielen er gaten in het ijs. Door de enorme mensenmassa op het ijs ontstond er zoveel druk dat er grote scheuren in het ijs kwamen. Het water onder het ijs komt dan in beweging en veroorzaakt slijtage aan de onderkant. Aan de bovenkant wordt door het schaatsen het ijs ook afgeslepen, hierdoor neemt de ijsdikte zowel aan de onder- als aan de bovenkant dus af. De ijsvloer is nu zodanig geslonken, dat we er niet met de veegmachines opdurven. Bovendien heeft het vannacht nauwelijks gevroren, hooguit – 1° C. Al met al een goede rechtvaardiging van het bestuurlijke besluit om de baan vandaag in elk geval met rust te laten. Vanmiddag om 17.00 uur komt het bestuur bijeen om het vervolg te bespreken.

6 responses to “IJsbaan vrijdag 18 januari hele dag gesloten!”

 1. Johanneke

  Goed besluit mannen. Het ijs was mooi glad trouwens gisteravond.

 2. Els

  Mei in hovercraft feie (as ien dy oanbiedet)?

 3. Jolanda Tegenbosch
 4. Reinder

  Helemaal mee eens,heb het deze morgen met eigen ogen gezien.
  Wijs besluit

 5. Tjalling

  Hwât skânde, dat de baan no net mear fortrouwt is. No hja, dan mar efkes geduld. Ik woe d’r jûn oars even hinne te riiden, mar dat wurd him dan no net. Sukses minsken! Hopelijk komt d’r noch in centimeter as wat by.

 6. Vera

  Erg jammer, maar het is niet anders!
  Het is natuurlijk ook niet leuk om door het ijs te zakken.
  Nouja ik hoop dat hij morgen weer open is en dat het goed gevroren heeft!
  Wel jammer want vrijdag avond is het altijd zo gezzelig!!!
  We kunnen er niks aan doen, het enige is hopen dat het vanacht hevig gaat vriezen, of niet?

  Groeten Vera

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.