IJsbaan Burgum donderdagmiddag open, ´it kin heve´!

Vanavond is het bestuur bijeen geweest en we hebben besloten, dat de ijsbaan donderdagmiddag 17 januari vanaf 13.00 uur geopend is. Het ijs is prachtig, heel glad en op sommige plaatsen vind je het zogenaamde dubbeltjes ijs (ijs met luchtbelletjes). De gemeten ijsdikte is 7 cm, en met de komende matige nachtvorst (verwachting  min 8° C) genoeg om de baan te openen.

We hebben alles gereed gemaakt voor de vele schaatsers die we morgen verwachten. Gezien de toestand van de ijsbaan van Drogeham, waar ze vanmiddag al open waren en de ijsbaan nu al kapot gereden is, hebben we een verstandige beslissing genomen. Ons geduld wordt hopelijk dan ook beloond, hoewel sommigen gezien de vele telefoontjes bijna niet konden wachten. Graag zien we u morgen op de baan.

4 responses to “IJsbaan Burgum donderdagmiddag open, ´it kin heve´!”

 1. Erik Wietses

  Fantastisch mannen! verstandig besluit..Zal het ijs morgen eens testen!

  grt

 2. Marieke

  Top! Tot vanavond!

 3. Jaap Buren

  Verstandig besluit mensen. Beter een dag langer wachten dan naderhand een slechte ijsvloer.

 4. J Wagenaar

  Goed Werk Geleverd Bestuur!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.