Grote belangstelling voor IJsclub `Bergum`

Vanmiddag om 17.00 uur is het bestuur bijeen geweest om de toestand van de ijsbaan te aanschouwen. Op minstens 10 plaatsen is gemeten en het ziet er beslist niet slecht uit. Vanavond blijven we in elk geval dicht. Morgenochtend, zaterdag 19 januari, gaan we om 10.00 uur wederom de ijsdikte meten. Als de ijsvloer er dan nog steeds goed bijligt, is er een kans dat we morgenmiddag weer open gaan. Maar we blijven natuurlijk volledig afhankelijk van de grillen van Koning Winter. Het liefst hebben we een nacht met strenge vorst, maar ´waarman Piet´ voorspelde net om 18.00 uur hooguit 5 graden vorst.

Overigens was onze ijsclub samen met een aantal andere ijsclubs uit de buurt vandaag flink in het nieuws bij Omrop Fryslân. Net na twaalf uur kon u een interview op de radio beluisteren en vanavond komt de situatie van de Burgumer ijsbaan in het programma Hjoed.

Het bestuur wil ook iedereen bedanken voor de positieve reacties op de noodzakelijke beslissing van hedenmorgen.