Lucas Koopman benoemd tot erelid bij afscheid bestuursleden.

Uitreiking oorkonde behorende bij erelidmaatschap

Uit handen van de voorzitter ontvangt Lucas Koopman de oorkonde voor zijn erelidmaatschap. “Ik wurd der suver emosjoneel fan” aldus het kersverse erelid.

Vrijdagavond 30 november heeft het de ledenvergadering behaagd om Lucas Koopman tot erelid van de IJsclub “Bergum” te benoemen. Lucas kwam in 1983 voor Klaas Kloosterman in het bestuur in de functie van waterbeheer en catering. Hij was dan ook verantwoordelijk voor het inlaten van het water op de baan. Hierbij ving hij ooit naar eigen zeggen bijna een vuistdikke paling die in de buis van de inlaat zat. Ook bij de catering stond hij zijn mannetje. Hoogtepunten voor Lucas waren o.a. de spekrijderij bij het 125 jarig bestaan en het speldje van de Bond van IJsclubs, gewest Friesland.

Tevens nam Wybe Veenstra afscheid als bestuurslid. Hij kwam in 1996 voor Ludzer Bijlsma in het bestuur, eerst als secretaris. Het secretariaat was tot 2003 in zijn handen en daarna was Wybe ‘bij huppelend bestuurslid’, zoals hij dat zelf uitdrukte. Wybe heeft 16 jaar in het bestuur van de ijsclub gezeten. Net als Lucas kreeg Wybe als dank voor al die jaren een fles van ‘ús nasjonale slokje’ uit handen van de voorzitter en een bos bloemen voor moeders de vrouw.

In de functie van Wybe werd Berend van der Weg benoemd en in de functie van Lucas werd Arnold Lourens benoemd. Beiden ontvingen de jas en sleutel van hun voorganger, waarmee ze officieel waren aangesteld als bestuurslid.

Lucas en Wybe met de fles beerenburg die ze als afscheidscadeau ontvingen.