Zondag doet zijn naam eer aan op Burgumer ijsbaan.

Ook zondag 5 februari begon met – 10° C vorst, maar de zonsopkomst beloofde al een prachtige dag. En dat werd het ook, wederom was het zeer druk op de ijsbaan aan de Pr. Bernhardstraat / Pr. Willem Alexanderstraat. Met een heerlijk zonnetje, een zuidoosten wind en prachtig spiegelglad ijs was het heerlijk toeven in de luwte van de Burgumer brug. ’s Middags rond 15.30 uur stond de teller al weer op ruim 900 rijders en rijdsters. Vele toeschouwers namen een kijkje bij de baan en het was er een gezellige boel. De koek en zopie draaide zo goed, dat de reepkoeken op een gegeven moment uitverkocht waren. En ook aan de voorraad chocomelk kwam een eind. ’s Avonds was de baan ook weer in Anton Pieck achtige sferen en dat heeft toch wel iets, het doet je denken aan vroeger tijden. Enige minpuntje was vandaag de muziek, waarschijnlijk hebben de luidsprekers last van de kou. Het geluid is niet altijd dolby surround te noemen… Ook de website wordt zeer goed bezocht, het record aantal bezoekers deze winter was 1171 op donderdag 2 februari.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.