Schitterende schaatsdag bij IJsclub “Bergum”.

Zaterdag 4 februari 2012. De dag van een nieuw kouderecord in Nederland, -22,9° C op vliegveld Lelystad. In Burgum vroor het ’s morgens om 08.00 uur 18° C, gemeten bij het gemeentelijke peilpunt aan de Hillamaweg. Overdag kwam het kwik nauwelijks boven de -4 à -5° C uit. Toch was het bij een heerlijk schijnend zonnetje best uit te houden op de Burgumer ijsbaan. Het bestuur had de zaakjes weer goed voor elkaar, de baan werd vrijwel voortdurend geschoven en geborsteld. Overdag kwamen maar liefst 1240 mensen een streekje zetten op het prachtige ijs. Het was gezellig druk met al die schaatsers, toeschouwers en wandelaars rondom de baan die een kijkje kwamen nemen. Door de grote massa mensen ontstond er wel een klein wak aan de oostzijde, maar met een paar pilonnen werd dat afgezet. De koek en zopie kon de grote vraag naar warme chocomelk nauwelijks aan en ook de reepkoeken vlogen over de toonbank. Vele nieuwe leden hebben we mogen inschrijven sinds we donderdagavond open gingen, zo’n 60 stuks. Ook ’s avonds waren er nog eens 339 actieve schaatsers op de goed verlichte en sfeervolle baan. Om 21.30 uur (sluitingstijd) staat de termometer al weer op – 11,4° C. We gaan wederom een zeer koude nacht tegemoet.