Watersnood i.p.v. kleine ijstijd!

De eilanden van de ijsbaan zijn compleet verdwenen onder water door de watersnood van januari 2012.

Door het stormachtige weer en het vele hemelwater dat de afgelopen weken naar beneden kwam, is ook de ijsbaan in Burgum ‘overstroomd’. Het Prinses Margrietkanaal trad buiten zijn oevers, het buitenwater stroomde over het wandelpad van het park zo de ijsbaan op en vulde deze zodanig dat zelfs de eilanden in het midden van de ijsbaan niet meer zichtbaar zijn. De hoogste stand reikte tot aan de nieuwe bestrating. Het levert natuurlijk wel een mooi gezicht op, maar als het water in het kanaal straks weer een beetje op normaal peil is, zullen we toch de pomp aan moeten zetten om het overtollige water kwijt te raken. Er staat nu ruim anderhalve meter water op de baan en dat is iets te veel van het goede mocht er alsnog een kleine ijstijd komen… Gezien de vele molshopen rond de baan en de veel te hoge temperaturen zal er echter van winterse taferelen voorlopig geen sprake zijn.

IJsbaan stroomt over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.