Kleine IJstijd komt dus toch nog…

Dinsdag 31 januari 2012. ‘It kin hast heve!’ En dan komt de winter toch nog in volle hevigheid over ons land, de weersvoorspellers voorzien ’s nachts strenge en overdag matige vorst. De matige vorst van de afgelopen dagen heeft er voor gezorgd, dat ook de ijsbaan van Burgum al voorzien is van een laag ijs. Weliswaar nog dun op de laatste dag van januari, maar de baan ligt helemaal dicht. Er is geen windwak of opengehouden plek door watervogels te bekennen. Woensdagochtend 1 februari zullen de ijsmeesters een eerste peiling van de ijsdikte houden, zodra de baan open kan hoort u dat via dit medium van ons. Mar helje de redens alfêst mar út it fet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.