Inning van de jaarlijkse contributie automatisch?

Sinds de oprichting van onze vereniging, op 29 december 1870, wordt de jaarlijkse contributie bij de leden thuis geïnd. Daarbij ontving u meteen uw lidmaatschapskaart voor het komende winterseizoen. Een omvangrijke klus die, onder auspiciën van de penningmeester, geklaard wordt door een aantal vrijwilligers/-sters. De weersomstandigheden in de herfst zijn niet altijd een
pretje om langs de deuren te gaan en vaak worden leden niet thuis aangetroffen, waardoor een tweede bezoek nodig was. Soms was men ook de tweede keer niet thuis en kon de lidmaatschapskaart op een bepaalde datum uit het ijsbaanhokje afgehaald worden. De laatste jaren bleek geregeld dat mensen die wel thuis zijn, geen (gepast) geld in huis hebben om te betalen. Een regelmatige vraag die de vrijwilligers dan ook krijgen: waarom kan de contributie niet per incasso betaald worden?

Door de afgelopen drie redelijk strenge winters is ons ledental aanzienlijk gegroeid. Bij de leden thuis de contributie ophalen is een dermate grote klus geworden, dat wij als ijsclub graag een andere manier van contributie innen willen introduceren, mede met het oog op het gemak voor u als lid en voor ons als vereniging (en de veiligheid van de ophalers).

De IJsclub “Bergum” wil graag met de moderne tijd mee gaan en overgaan op het per incasso innen van de contributie. De huidige leden van de ijsclub ontvangen binnenkort een lidmaatschapsformulier ijsclub “bergum” waarop ze de nodige gegevens kunnen invullen. Dit lidmaatschapsformulier wordt begin oktober weer bij u opgehaald. U ontvangt dan meteen de lidmaatschapskaart voor het nieuwe seizoen. Tip: leg het ingevulde formulier alvast klaar bij de voordeur, maak indien gewenst een kopie voor uw eigen administratie.

Mocht u kiezen voor automatische incasso, dan wordt in november de contributie afgeschreven van uw rekening. We hopen, dat veel leden gebruik zullen maken van de automatische incasso mogelijkheid. Nieuwe leden zullen in elk geval gebruik moeten maken van die betaalmogelijkheid. Bovendien is het voor de ijsclub een goede gelegenheid om de ledenlijst up-to-date te krijgen.