Lezing weerman Jan Visser.

Op uitnodiging van NUT Bergum e.o. wordt er op donderdag 27 oktober 2011 een lezing gehouden in de grote zaal van “De Pleats” door weerman Jan Visser. De aanvang van deze lezing door de vaste weerman van Radio Noord-Holland, de Piet Paulusma van Noord-Holland dus, is om 20.00 uur.

Jan Visser geeft al 15 jaar lezingen in en buiten Noord-Holland. Er komen onderwerpen aan bod als het smelten van het zee-ijs op de Noordpool, de stijging van de zeespiegel, maar ook wat polaire stratosfeerwolken en het gat in de ozonlaag met elkaar gemeen hebben. Jan gaat ook in op het ontstaan en de gevolgen van het klimaatfenomeen El Niño en het ‘koude zusje’ La Niña. Uiteraard wordt ook onthuld wat voor winter we krijgen, dus u hoort op 27 oktober of we de schaatsen uit het vet kunnen halen of niet de komende winter. De presentatie is populair wetenschappelijk en staat garant voor een interessante avond weerkunde.

Leden van de IJsclub Bergum kunnen hier gratis naar toe na zich te hebben opgegeven via onze website, via CONTACT. Bent u al lid van NUT Bergum e.o. dan kunt er sowieso gratis heen, evenals leden van de Fûgelwacht Burgum. Zij zijn net als de ijsclubleden door het NUT uitgenodigd, waarvoor onze hartelijke dank.