Kerstmis 2010

De ijsclub is in kerststemming, één van onze vrijwilligers heeft het hokje omgetoverd in een gezellige kerstsfeer. Tot nu toe hebben we begin december een aantal dagen kunnen schaatsen en vanaf zaterdag 18 december heeft ook iedereen die dat wilde dagelijks de schaatsen kunnen onderbinden. Velen hebben dat gedaan en het is telkens gezellig druk op de baan. Het is in jaren niet voorgekomen, dat we rond kerst zodanig winter hadden dat de ijsbaan open kon en deze kerstvakantie treffen we het geweldig, het bestuur heeft ervoor gezorgd dat de baan er steeds beter bij komt te liggen door voortdurend te schaven en te borstelen. We krijgen dan ook tal van complimenten, waarvoor dank. De winter is zo voortvarend van start gegaan, dat het zelfs al mogelijk is om op sommige plaatsen op het buitenwater te schaatsen en/of toertochten te rijden. Earnewâld, Ryptsjerksterpolder, De Leijen bij Rottevalle zijn enkele voorbeelden. Als u op het buitenijs gaat schaatsen, wees dan voorzichtig en blijf op uitgezette banen. Door de harde wind en de temperaturen rond het vriespunt slijt het ijs aan de onderkant nl. af, hetgeen de betrouwbaarheid niet ten goede komt.

Om bestuursleden en vrijwilligers ook de kans te geven hun sociale verplichtingen te vervullen heeft het bestuur als volgt besloten: de ijsbaan in Burgum is zowel Eerste Kerstdag (zaterdag 25 december) als Tweede Kerstdag (zondag 26 december) gesloten. Op Kerstavond (vrijdagavond 24 december) is de baan wel geopend. Het bestuur wenst u allen prettige kerstdagen!