Schaatsen met Sinterklaas?

Hedenmorgen heeft het Dagelijks Bestuur de dichtgevroren ijsbaan even aanschouwd en een eerste peiling verricht. De ijsdikte langs de kant is 2 centimeter en dus nog lang niet geschikt om op te schaatsen. Bovendien wordt er de komende week veel sneeuw voorspeld, waardoor er een isolerend laagje (een soort deken) op de dunne laag ijs komt te liggen. Deze laag zorgt ervoor, dat de ijslaag eerder dunner wordt dan dikker. De sneeuwdeken zorgt er nl. voor dat het onder de sneeuw niet of nauwelijks vriest, waardoor het ijs verdwijnt. Het mag overigens wel een bijzonderheid worden genoemd dat er zo vroeg in het seizoen al ijs ligt en er misschien op Sinterklaasdag geschaatst zou kunnnen worden. Sinterklaas zal trouwens ook wel een hekel hebben aan al die sneeuw, laten we hopen dat de weersvoorspellers er wat de sneeuw betreft naast zitten.

Een aantal bezorgers is druk bezig om de lidmaatschapskaarten  te bezorgen en de contributie te innen. Het is voor de bezorgers heel fijn als u gepast kunt betalen en geld in huis heeft: voor een gezinskaart € 10,00 en voor een persoonsgebonden kaart € 5,00. Sommigen waren niet thuis en hebben een briefje in de brievenbus gekregen hoe ze toch aan hun kaart kunnen komen.

Mochten we er niet in slagen om voor de eerste schaatsmogelijkheid de kaarten allemaal te hebben bezorgd, dan kunt u uw kaart vanzelfsprekend tegen betaling afhalen in het ijsbaanhokje op het moment dat de baan open gaat. Zaterdag 18 december is er sowieso gelegenheid om uw kaart af te halen van 13.00 tot 15.00 uur bij de ijsbaan. Haalt u de kaart na 18 december op, dan worden de kosten verhoogd met € 2,50.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.