IJsclub Bergum schaft nieuwe priksleeën aan.

Het bestuur van IJsclub Bergum heeft twee splinternieuwe priksleeën aangeschaft. In het voorjaar van 2009 tikte de voorzitter tijdens het aanbrengen van spullen voor de rommelmarkt van basisschool ’t Partoer een heel oude prikslee, compleet met stokken, op de kop. De slee was echter lichtelijk beschadigd en aangetast door houtworm. In december 2009 werd deze slee gebruikt als decorstuk bij een winterproject in een kleutergroep van ’t Partoer. De conciërge (wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken) ontdekte de slee en besloot, met de oude slee als model, twee nieuwe priksleeën te maken. In februari waren ze klaar, geverfd en al en voorzien van eveneens nieuwe stokken. Voor materiaalprijs mocht de ijsclub ze wel overnemen. Daar waren we het als Dagelijks Bestuur snel over eens, een buitenkansje! Bauke Westra willen we bij deze dan ook hartelijk bedanken voor het vervaardigen van de prachtige sleden. Tijdens een volgende winterperiode zouden we dan voor bijv. de oudere jeugd prikslee-wedstrijden kunnen uitschrijven, we hebben er nu al zin in!