Ilja en Aalzen Kampioen van Burgum!

Vanmorgen hebben 16 jongens en 16 meisjes gestreden om het Kampioenschap van Burgum, kortebaan afvalwedstrijd over 60 meter. Tien vrijwilligers en bestuursleden stonden klaar om de wedstrijd in goede banen te leiden. Bij de jongens was sprake van een grote aanmelding, 24 jongens hadden zich opgegeven, bij de meisjes waren er 18 opgaven.

Onder mooie omstandigheden, weinig wind maar helaas geen zonnetje ging de strijd om 10.00 uur los met de 1e omloop. Een prachtige strijd ontspon zich, met zo nu en dan zelfs een kamprit. Natuurlijk werd het na de tweede omloop erg spannend wie er aan de derde omloop mee zouden doen. De derde omloop halen betekende nl. dat je automatisch een prijs had behaald. Er werd dan ook fel gestreden door de jeugd. Uiteindelijk werden de finalisten bekend en degenen die om de derde en vierde plaats gingen strijden.

Na een slopende en spannende finale werd de uitslag tenslotte als volgt:  meisjes 1e plaats en Kampioen van Burgum: Ilja Dijk; tweede plaats Justine van der Feen; derde plaats Anne Lolkje Tjepkema; vierde plaats Anne Jelsche Westra. Bij de jongens werd Aalzen Wagenaar Kampioen van Burgum;  de tweede plek was voor Gerben de Haan; de derde plek voor Siard Boerstra en als vierde eindigde Rugenne Hoogeboom.

Iedereen die heeft meegedaan  bedankt voor de deelname, de winnaars gefeliciteerd met hun prijs. Verliezers niet getreurd, een volgende winter meer succes. Ook de vrijwilligers bedankt voor hun hulp bij het welslagen van dit Kampioenschap van Burgum.