IJsbaan gebroken en dus gesloten

Woensdagavond bleek, dat er grote scheuren in het ijs ontstonden. Een gedeelte van de baan aan de brugzijde werd in eerste instantie afgesloten voor het schaatspubliek. Na inspectie van de baan heeft het bestuur besloten om de ijsbaan tot nader order gesloten te houden voor schaatspubliek. De scheuren zijn ontstaan doordat de sneeuw aan de randen broei veroorzaakt. Het gedeelte waar we op schaatsen komt op een gegeven moment los te liggen. Door de grote toestroom van schaatsers, gisteren zo’n 600 in totaal, ontstaat er druk op de schoongemaakte gedeelten. De ontstane scheuren veroorzaakten grote platen ijs en die golfden gisteravond op en neer. De jeugd hielp hierbij nog een handje door met zijn allen te gaan springen wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de ijsvloer. Het zal eerst flink moeten gaan vriezen voor we weer open kunnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.