Burgumer ijsbaan zondagmiddag 31 januari open???

Vrijdagmiddag is de baan door enkele bestuursleden gemotoriseerd vrij gemaakt van sneeuw. Er liggen verschillende laagjes neerslag op de baan, van ijzel en sneeuw tot hagel. Maar de baan is zo goed mogelijk sneeuwvrij gemaakt. Zaterdagnacht viel er echter weer sneeuw en hagel. Aan de kanten van de baan is door de sneeuwhopen smeltwater op de baan gekomen, waarop een flinterdun laagje ijs ligt. Lang niet sterk genoeg om grote aantallen schaatsers te kunnen dragen! Vandaag is de baan dan ook gesloten.                                                                                                                                Zondagochtend om 10.00 uur komt het bestuur weer bijeen om de situatie te bekijken. Mochten we hulp nodig hebben voor het schuiven van de baan dan kunt u dit vanzelfsprekend weer lezen via de website. Vooralsnog wachten we dus op matige vorst en heel weinig sneeuw… “We moatte moarn mar ris wer op’e baan sjen, oant moarn!”

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.